Grilované zeleninové špízy

100 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu řádně omyjeme. Cukety - neoloupané, kukuřici, cibuli a papriky nakrájíme na stejně velké kostky. Houbové kloboučky a rajčata necháme vcelku.
  • 2
    Z tohoto množství připravíme 8 špízů tak, že připravenou zeleninu napichuje střídavě na špízy a prokládáme lístky šalvěje. Vše osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem. Špízy vyskládáme do mísy, zakryjeme a uložíme na 1,5 hodiny do chladničky.
  • 3
    Vyjmeme je z chladničky, necháme chvíli okapat a poté je opékáme na grilu ze všech stran po 15 minutách.
  • 4
    Opečené špízy upravíme na mísu, posypeme nasekanými bylinkami a servírujeme ke grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm s nasucho pečenými topinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.