Grilovaní garnáti s parmskou šunkou
20 min.
Ingredience
- 16kusůGarnát obecný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaČesnek sušený
- 12kusůCibulka jarní
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůŠunka parmská
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceVývar rybí
- 1lžíceOlej olivový
- 80gramůRukola
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Garnáty omyjeme, očistíme, vyloupeme z krunýřů, potřeme je rozpuštěným máslem a odložíme stranou. V misce smícháme sůl, zázvor, pepř, koriandr, česnek sušený a touto kořenící směsi posypeme garnáty.
- 2Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a zelenou část odřízneme. Plátky parmské šunky překrojíme na polovinu.
- 3Na špízové jehly střídavě napichujeme garnáty, česnek, jarní cibulku a parmskou šunku.
- 4V menší misce smícháme olej, balsamico, rybí vývar, sůl a pepř a takto připravenou směsí při grilování garnáty potíráme.
- 5Rozpálíme grilovací pánev s špízy s garnáty grilujeme. Na talíře připravíme omyté listy ledového salátu a rukoly a garnátí špízy na ně servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.