Grilovaný lilek s mátovým dresinkem

18 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme, petrželku a mátu posekáme najemno. Na grilu nebo grilovací pánvi opečeme plátky lilků z obou stran. Do misky nalijeme olej, ocet, přisypeme petrželku s mátou a česnekem, přidáme mořskou sůl, čerstvě mletý pepř z mlýnku a promícháme. Do této marinády vložíme grilované plátky lilků a necháme chvíli marinovat.
  • 2
    Lilky podáváme s nasucho opečenými krajíčky bílé veky nebo toastového chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.