Grilovaný lilek s mátovým dresinkem
18 min.
Ingredience
- 400gramůLilek
- 160gramůVeka
- 100gramůOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 40mililitrůOcet vinný
- 15gramůPetržel - nať
- 20gramůMáta
- 5gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme, petrželku a mátu posekáme najemno. Na grilu nebo grilovací pánvi opečeme plátky lilků z obou stran. Do misky nalijeme olej, ocet, přisypeme petrželku s mátou a česnekem, přidáme mořskou sůl, čerstvě mletý pepř z mlýnku a promícháme. Do této marinády vložíme grilované plátky lilků a necháme chvíli marinovat.
- 2Lilky podáváme s nasucho opečenými krajíčky bílé veky nebo toastového chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.