Grilovaný lilek s ochucenou cizrnou a ořechovou omáčkou

50 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
24 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na mírném plameni zahřejeme olej (část si necháme stranou) a smažíme na něm pozvolna cibuli – trvá to asi 10 minut. Poté přidáme chilli papričku nasekanou najemno, zázvor, kmín, koriandr a skořici. Promícháme. Vmícháme slitou cizrnu, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a pět lžic vody. Vaříme 10 minut.
  • 2
    Osolíme, opepříme a ochutíme šťávou z citronu.
  • 3
    Lilky nakrájíme na kolečka. Potřeme je trochou oleje, osolíme a opepříme a grilujeme dozlatova z obou stran.
  • 4
    Nyní si připravíme ořechovou omáčku: Jogurt smícháme s utřeným česnekem a nahrubo nasekanými ořechy a čerstvým koriandrem. Promícháme.
  • 5
    Na talíře rozdělíme cizrnovou směs a lilky, zakápneme jogurtem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.