Grilovaný mečoun s citronovým dresinkem
20 min.
Ingredience
- 800gramůFilé z mečouna
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 90gramůOlej olivový extra panenský
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůMáta
- 15gramůOregano čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
28 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
175 mg
Cukr
218 mg
Postup přípravy
- 1Filety z mečouna osolíme, opepříme a ugrilujeme na grilovací pánvi nebo na grilu z každé strany dozlatova. Do misky nalijeme citronovou šťávu, přilijeme olej, osolíme, opepříme, česnek nakrájíme na tenké plátečky, oregano a mátu posekáme najemno. Česnek s bylinkami přimícháme do dresinku a necháme chvilku uležet.
- 2Ugrilované, ještě teplé porce mečouna potřeme dresinkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.