Grilovaný mořský ďas s jemnou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 8lžicLimetková šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 800gramůMořský ďas
- 1kusPažitka
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
947 mg
Cukr
919 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Vložíme do misky, přidáme limetkovou šťávu, žloutky, vymícháme do husté pěny.
- 2Za stálého míchání do pěny přiléváme olivový olej a vymícháváme v krémovou hmotu. Osolíme a opepříme.
- 3Steaky z mořského ďasa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme na jemno nasekanou čerstvou bazalkou. Lehce je potřeme olivovým olejem.
- 4Grilovací pánev rozpálíme, rybí steaky grilujeme 5 minut z každé strany.
- 5Steaky rozdělíme na připravené talíře, posypeme na jemno nasekanou pažitkou a podáváme s připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.