Grilovaný tuňák s paprikami
25 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 200gramůPaprika červená
- 200gramůPaprika zelená
- 200gramůPaprika oranžová
- 200gramůPaprika žlutá
- 120gramůOlivy černé
- 10mililitrůBalsamico ocet
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z tuňáka pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Různě barevné papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na široké proužky, olivy rozpůlíme a vypeckujeme.
- 2Proužky paprik položíme na gril a pečeme ze všch stran, až se začnou dělat puchýřky. Papriky oloupeme, necháme vychladnout, smícháme s olivami, podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme octem balsamico, pokapeme olejem a rozdělíme na talíře.
- 3Filety z tuňáka osolíme, opepříme a ugrilujeme dozlatova. Přiložíme k paprikám na talířích a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.