Grilovaný úhoř Villeneuve

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
700 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Staženého úhoře nakrájíme příčně na kousky velké asi 7 cm a osolíme.
  • 2
    Rybu dáme na pánev, přelijeme vínem a 0.3 l vody, přidáme nasekanou cibuli, hřebíčky, 2 snítky petržele a řapík celeru. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
  • 3
    Uvařeného úhoře vyjmeme a omáčku scedíme. Ušleháme vejce s 1 lžící oleje a kousky úhoře do něj namáčíme. Potom porce obalíme ve strouhance a grilujeme. Zdobíme snítkami petrželky.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami politými omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.