Grilovaný úhoř Villeneuve
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyHřebíček
- 8kusůPetržel - nať
- 1kusCeler řapíkatý
- 0,3litrVíno bílé
- 0,3litrVoda pitná
- 6lžicStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1kilogramÚhoř říční
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
700 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Staženého úhoře nakrájíme příčně na kousky velké asi 7 cm a osolíme.
- 2Rybu dáme na pánev, přelijeme vínem a 0.3 l vody, přidáme nasekanou cibuli, hřebíčky, 2 snítky petržele a řapík celeru. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
- 3Uvařeného úhoře vyjmeme a omáčku scedíme. Ušleháme vejce s 1 lžící oleje a kousky úhoře do něj namáčíme. Potom porce obalíme ve strouhance a grilujeme. Zdobíme snítkami petrželky.
- 4Podáváme s vařenými bramborami politými omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.