Grundle v oleji
45 min.
Ingredience
- 160gramůCibule
- 1000gramůGrundle
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 90gramůBrambory
- 160gramůRajčata
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůPetržel - nať
- 8stroužkůČesnek
- 1kusCitrony
- 60gramůMrkev kořen
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
49 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na polovině rozpáleného oleje osmažíme cibulku. Zalijeme 600ml vody, necháme 10 minut vařit a pak scedíme.
- 2Na zbytku oleje orestujeme na kolečka nakrájenou mrkev, brambory a rajčata. Zeleninu podlijeme cibulovým vývarem a vaříme do změknutí.
- 3K uvařené zelenině přidáme utřený česnek a rybky pokrájené na menší kousky.
- 4Vaříme ještě 15 minut, poté přelijeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odstát.
- 5Servírujeme s plátky citrónu a sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.