Gruzínská marinovaná červená řepa s ořechy
80 min.
Ingredience
- 100mililitrůOcet vinný
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 1lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 1000gramůČervená řepa
- 150gramůOřechy vlašské
- 2kusyKapie
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V kastrole svaříme vinný ocet s vodou v poměru 1:1. Když směs začne vřít, přidáme cukr a sůl, nové koření, celý pepř, hřebíček s bobkovým listem a necháme minutu převařit.
- 2Červenou řepu důkladně očistíme a omyjeme a dáme vařit. Doměkka uvařenou a vychlazenou řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka, vložíme do velké sklenice a zalijeme studenou marinádou. Sklenici dobře zakryjeme a dáme do chladna alespoň na 4 dny marinovat. Potom řepu vyndáme z marinády, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy.
- 3Vyloupaná jádra vlašských ořechů, kapie a česnek umeleme, přidáme tlučený koriandr a rozmícháme se 3-4 lžícemi marinády. Směsí přelijeme červenou řepu, dobře promícháme a necháme 1-2 hodiny rozležet.
- 4Podáváme jako přílohu k masu a uzeninám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.