Gruzínské kuře čachochbili
75 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceCukr krupice
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyCibule
- 3kusyRajčata
- 2lžíceKopr čerstvý
- 600gramůRýže dušená
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
44 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuře rozsekáme na čtvrtky a v kastrole na rozpáleném oleji je ze všech stran prudce opečeme. Kuře pak osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rajský protlak, cukr a prolisovaný česnek, zakryjeme poklicí a dusíme 35-40 minut.
- 2Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, čtvrtky rajčat a dusíme doměkka.
- 3Kuřecí čtvrtky na talířích posypeme sekaným koprem a podáváme je s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.