Gruzínské skopové klobásky kupaty

70 min.
Gruzie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
46 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou plec nahrubo umeleme a najemno nakrájíme cibuli s česnekem.
  • 2
    V míse důkladně promícháme mleté maso, cibuli a česnek se solí, pepřem, skořicí, zázvorem a brusinkami. Směsí naplníme dobře vypraná skopová nebo vepřová střívka a převážeme do tvaru podkovy.
  • 3
    Klobásy nejprve vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme 10 minut, ovařené kupaty potom zvolna pečeme nad řeřavým uhlím.
  • 4
    Opečené klobásy podáváme s bílým chlebem, hořčicí a ostrým kečupem.
  • 5
    Kupaty jsou gruzínskou národní specialitou, mají mít velmi ostrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.