Gruzínské skopové klobásky kupaty
70 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 2kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 200mililitrůBrusinky
- 100gramůVepřová střeva tenká
- 2litryVoda pitná
- 600gramůChléb pšeničný (bílý)
- 150mililitrůHořčice
- 150mililitrůKečup ostrý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
46 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Skopovou plec nahrubo umeleme a najemno nakrájíme cibuli s česnekem.
- 2V míse důkladně promícháme mleté maso, cibuli a česnek se solí, pepřem, skořicí, zázvorem a brusinkami. Směsí naplníme dobře vypraná skopová nebo vepřová střívka a převážeme do tvaru podkovy.
- 3Klobásy nejprve vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme 10 minut, ovařené kupaty potom zvolna pečeme nad řeřavým uhlím.
- 4Opečené klobásy podáváme s bílým chlebem, hořčicí a ostrým kečupem.
- 5Kupaty jsou gruzínskou národní specialitou, mají mít velmi ostrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.