Gruzínský boršč
90 min.
Ingredience
- 150gramůSkopová plec
- 250gramůHovězí maso přední
- 2kusyCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 200gramůZelí kysané
- 150gramůČervená řepa sterilovaná
- 2kusyBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůMáslo čerstvé
- 500litrůVoda pitná
- 60gramůProtlak rajčatový
- 4kusyPepř černý celý
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření brambor
- 250gramůBrambory
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso vykostíme, zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, sterilovanou řepu slijeme a necháme okapat, zelí slijeme a překrájíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme doměkka a scedíme.
- 2Maso i kosti vložíme do studené vody, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké.
- 3Na másle v hrnci zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a osmažíme. Do směsi vmícháme papriku, rajčatový protlak, promícháme a odstavíme.
- 4Uvařený vývar přecedíme na zeleninovou směs, přidáme zelí, řepu, brambory a chvíli povaříme.
- 5Nakonec přidáme drobně pokrájené maso, smetanu a polévku už jen prohřejeme, nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.