Guacamole v bramborových slupkách
120 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 175gramůAvokádo
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaCitronová kůra
- 100gramůSýr krémový
- 4kusyCibulka jarní
- 1špetkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory pečeme v předehřáté troubě 75 minut při teplotě 200 stupňů. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout 30 minut. Troubu nastavíme na 220 stupňů.
- 2Rozkrojíme brambory po délce a z každé vyndáme 2 lžíce dužiny. Opět podélně rozpůlíme. Znovu je dáme na zapékací plech a na rozkrojené straně lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a pečeme 25 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.
- 3Připravíme si omáčku guacamole - rozmačkáme dužinu avokáda s citronovou šťávou. Přidáme rajčata, sýr, jarní cibulky, tabasco, citronovu kůru a vše promícháme.
- 4Brambory položíme slupkami na papírové ubrousky, aby okapaly, a poté přendáme na ohřátou mísu.
- 5Podáváme s miskou guacamole.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.