Guacamole v bramborových slupkách

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory pečeme v předehřáté troubě 75 minut při teplotě 200 stupňů. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout 30 minut. Troubu nastavíme na 220 stupňů.
  • 2
    Rozkrojíme brambory po délce a z každé vyndáme 2 lžíce dužiny. Opět podélně rozpůlíme. Znovu je dáme na zapékací plech a na rozkrojené straně lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a pečeme 25 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.
  • 3
    Připravíme si omáčku guacamole - rozmačkáme dužinu avokáda s citronovou šťávou. Přidáme rajčata, sýr, jarní cibulky, tabasco, citronovu kůru a vše promícháme.
  • 4
    Brambory položíme slupkami na papírové ubrousky, aby okapaly, a poté přendáme na ohřátou mísu.
  • 5
    Podáváme s miskou guacamole.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.