Guláš s bramborami a noky
75 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 200gramůBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 3gramySůl
- 5gramůKmín drcený
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- Na noky
- 1kusVejce slepičí
- 3gramySůl
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
871 mg
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme dorůžova cibuli nadrobno, přidáme papriku, krátce orestujeme, vložíme maso nakrájené na kostky. Osmahneme ze všech stran, podlijeme trochou vody, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a sůl a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou.
- 2Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky, z vejce, soli a hrubé mouky vymícháme husté těsto na noky.
- 3Když je maso téměř hotové, přidáme brambory a dusíme, až je vše měkké. Nakonec omaštěnou lžičkou vykrajujeme noky a přidáme do guláše, 3 minuty povaříme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.