Guláš s makarony a olihněmi
50 min.
Ingredience
- 225gramůŠpagety, Makarony
- 2kusyCibule
- 350gramůOlihně
- 2,25decilitryVývar rybí
- 1,5decilitryVíno červené
- 1lžičkaOregano sušené
- 2kusyBobkový list
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 7lžicOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lehce osolenou vodu přivedeme ve velkém hrnci k varu, přidáme těstoviny a lžíci olivového oleje a vaříme 3 minuty. Scedíme je, vrátíme do pánve, zakryjeme pokličkou a uchováváme teplé.
- 2Zbylý olej rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájené jarní cibulky a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme olihně a vývar a povaříme 5 minut. Zalijeme vínem a přidáme rajčatový protlak, bobkové listy a oregano. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme ještě 5 minut. Do pánve vmícháme těstoviny, zakryjeme pánev pokličkou a vaříme 10 minut.
- 3Bobkové listy vyndáme a zahodíme, ponecháme na ozdobu trochu petrželky a zbytek přidáme do pánve, promícháme, přendáme na talíře a ihned podáváme posypané zbylou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.