Guláš s makarony a olihněmi

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lehce osolenou vodu přivedeme ve velkém hrnci k varu, přidáme těstoviny a lžíci olivového oleje a vaříme 3 minuty. Scedíme je, vrátíme do pánve, zakryjeme pokličkou a uchováváme teplé.
  • 2
    Zbylý olej rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájené jarní cibulky a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme olihně a vývar a povaříme 5 minut. Zalijeme vínem a přidáme rajčatový protlak, bobkové listy a oregano. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme ještě 5 minut. Do pánve vmícháme těstoviny, zakryjeme pánev pokličkou a vaříme 10 minut.
  • 3
    Bobkové listy vyndáme a zahodíme, ponecháme na ozdobu trochu petrželky a zbytek přidáme do pánve, promícháme, přendáme na talíře a ihned podáváme posypané zbylou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.