Guláš se zelím
75 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 1hrstHouby sušené
- 2stroužkyČesnek
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 4kusyCibule
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkyPetržel - nať
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
50 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do vody na 30 minut. V hrnci na sádle osmažíme na drobno nasekanou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, posypeme červenou paprikou, houby scedíme, nakrájíme a vmícháme je k masu. osolíme, dáme kečup, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme 20 minut.
- 2Zelí nakrájíme na tenké proužky, přidáme do hrnce a dusíme dalších 30 minut. Když máme guláš uvařený, rozkvedláme smetanu, vmícháme ji do guláše, dochutíme pepřem, solí, nakrájíme petrželovou nať, dáme do hrnce a zamícháme.
- 3Ještě teplý guláš podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.