Guláš tří barev
130 min.
Ingredience
- 700gramůCibule
- 300gramůHovězí kližka
- 300gramůVepřová plec
- 300gramůJátra vepřová
- 150gramůSlanina vepřová
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 2špetkyMajoránka
- 70gramůStrouhanka
- 25mililitrůOmáčka sójová
- 10kusůRohlíky bílé
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
43 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky a oddělíme od sebe. Játra nakrájíme na nudličky a dáme také zvlášť. V hrnci vyškvaříme kostičky slaniny, přidáme sádlo, přisypeme cibuli a necháme zežloutnout. Přisypeme obě mleté papriky, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso, orestujeme, a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Šťávu vysmahneme na tuk a přidáme vepřové maso, které znovu pustí šťávu. Necháme opět vysmahnout na tuk a přidáme do hrnce játra, orestujeme, podlijeme vodou a vaříme zvolna hodinu a čtvrt. Maso by mělo být téměř měkké, dochutíme prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, majoránkou, vmícháme strouhanku a vaříme ještě 10 až 15 minut.
- 2Podáváme s rohlíky nebo vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.