Guláš z krůtího masa
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 750gramůKrůtí maso
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaSolamyl
- 3lžíceZakysaná smetana
- 0,25lžičkaMajoránka
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůSherry brandy
- 2kusyMrkev kořen
- 0,25litrVývar drůbeží
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájenou na kostičky osmažíme v rendlíku, vyjmeme a dáme stranou.
- 2Krůtí maso z horních stehen nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme, mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Olej přidáme k výpeku ze slaniny a rozpálíme jej. Přidáme maso a 2–3 minuty opékáme. Pak přidáme cibuli, česnek a mrkev a několik minut opékáme za stálého míchání. Směs osolíme, přidáme tymián, oba druhy pepře a majoránku, zalijeme vše polovinou sherry a vývarem, zakryjeme a vaříme mírným varem asi 25 minut.
- 4Škrob rozmícháme se zbylým sherry a přilijeme ke směsi, necháme přejít varem a zjemníme smetanou. Nasekanou petrželku vmícháme do guláše. Přelijeme do mísy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.