Guláš z mořského ďasa s paprikou
45 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyPaprika mletá pálivá
- 2lžíceBalsamico ocet
- 4decilitryVývar rybí
- 500gramůMořský ďas
- 2kusyPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Mořského ďasa omyjeme, osušíme a nakrájíma na větší kousky.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak poprášíme paprikou, zalijeme balsamicovým octem a rybím vývarem, promícháme a pomalu vaříme. Po 10 minutách vaření přisypeme nakrájené papriky a vaříme ještě 5 minut. Potom přidáme kousky ryby, přikryjeme a 10 minut za občasného míchání dusíme.
- 3Guláš dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí, promícháme a podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.