Guláš z vepřového masa s fazolemi
70 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 2kusyPaprika červená
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePetržel - nať
- Na vaření fazolí
- 300gramůFazole bílé
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
44 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočené fazole uvaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme, maso nakrájíme na kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme. Poté vsypeme mouku, sůl, koření a půl minuty restujeme. Maso zalijeme pivem a vývarem, přimícháme fazole, pokrájené papriky, rajčatový protlak a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Do hotového guláše vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.