Guláš ze skopového plecka s kořenovou zeleninou
110 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 200gramůSkopová plec
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 20gramůKedlubna
- 300gramůBrambory
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 30gramůMrkev kořen
- 0,25kusMasox
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Skopové plecko očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, Cibuli i očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, oloupané brambory na kostky.
- 2Do vymazaného pekáče rozložíme maso, na ně položíme vrstvu cibule a zeleniny. Směs osolíme, opepříme a zalijeme několika sběračkami vývaru z masoxu. Pekáč přikryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme a podle potřeby občas podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu brambory a dusíme, dokud maso zcela nezměkne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.