Guláš ze zvěřiny s houbami
75 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 60gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1kusBobkový list
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusPetržel kořen
- 300gramůRajčata
- 5lžicZakysaná smetana
- 250gramůSrnčí maso
- 250gramůDančí maso
- 250gramůJelení maso
- 0,5šálekHouby sušené
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Předem si v hrnku namočíme rozlámané sušené houby.
- 2Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky, petržel oloupeme.
- 3Na oleji rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, přidáme houby i s vodou, petržel, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme.
- 4Když je maso poloměkké, vmícháme rajčata, sůl a dál dusíme. Do hotového guláše zašleháme smetanu a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.