Gurmánské hřebenatky s rajčaty
28 min.
Ingredience
- 100gramůCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 500gramůHřebenatka
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 30mililitrůSherry brandy
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 1kusCitrony
- 5gramůCukr krupice
- 1decilitrOlej sezamový
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme olej, vložíme do něj česnek nadrobno a jarní cibulku nakrájenou na kolečka a krátce orestujeme. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata a necháme 3 minuty opékat. Osolíme, opepříme, trochu osladíme.
- 2Na zeleninový základ vložíme vyloupané, rozpůlené hřebenatky a žampiony a 3 minuty necháme podusit. Zalijeme sherry a sójovou omáčkou, necháme přejít varem, promícháme a podáváme ozdobené plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.