Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky
95 min.
Ingredience
- Na dušenou červenou řepu
- 4kusyČervená řepa
- 2lžíceBalsamico ocet
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- Na halibuta
- 2kusyBrambory
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 800gramůHalibut atlantický
- 3lžíceOlej kukuřičný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
11 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
21 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 2Každou červenou řepu zakápneme lžičkou vody a zabalíme zvlášť do alobalu.
- 3Na pekáč položíme pečicí papír, na něj červenou řepu. Hodinu řepu pečeme, až změkne. Necháme ji vychladnout, poté vybalíme z alobalu a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtiny a uložíme do tepla. Před podáváním pokapeme octem, osolíme a opepříme.
- 4Po 40 minutách pečení řepy osolíme a opepříme halibuta.
- 5Omyjeme brambory ve slupce a nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich co nejvíc vody.
- 6Na každý z filetů z halibuta navrstvíme nastrouhané brambory.
- 7V pánvi rozpálíme olej. Na pánev pomocí dvou naběraček položíme filety bramborami dolů. Smažíme 5 minut, potom filety s bramborami opatrně otočíme. Přeneseme filety i s bramborami na pekáček, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 10 minut. Halibuta podáváme s červenou řepou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.