Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
11 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
21 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 200 °C.
  • 2
    Každou červenou řepu zakápneme lžičkou vody a zabalíme zvlášť do alobalu.
  • 3
    Na pekáč položíme pečicí papír, na něj červenou řepu. Hodinu řepu pečeme, až změkne. Necháme ji vychladnout, poté vybalíme z alobalu a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtiny a uložíme do tepla. Před podáváním pokapeme octem, osolíme a opepříme.
  • 4
    Po 40 minutách pečení řepy osolíme a opepříme halibuta.
  • 5
    Omyjeme brambory ve slupce a nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich co nejvíc vody.
  • 6
    Na každý z filetů z halibuta navrstvíme nastrouhané brambory.
  • 7
    V pánvi rozpálíme olej. Na pánev pomocí dvou naběraček položíme filety bramborami dolů. Smažíme 5 minut, potom filety s bramborami opatrně otočíme. Přeneseme filety i s bramborami na pekáček, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 10 minut. Halibuta podáváme s červenou řepou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.