Harira

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu s čočkou propláchneme na sítu a namočíme přes noc do studené vody, aby nabobtnaly.
  • 2
    Jehněčí maso očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, celer očistíme a nakrájíme na středně velké špalíčky.
  • 3
    V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli se šafránem a sušeným zázvorem. Přidáme maso, osmahneme ho a zalijeme vodou.
  • 4
    Základ přivedeme k varu, přidáme do něj scezenou cizrnu a čočku, rajčata a skořici. Vše osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme dokud maso a cizrna nezměknou.
  • 5
    Z polévky vyjmeme skořici a přidáme do ní celer a sekané bylinky. Dle chuti dosolíme a dopepříme, ještě chvíli povaříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.