Harira
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůCizrna
- 250gramůJehněčí plec
- 1kusCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusSkořice celá
- 100gramůČočka červená
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžičkaŠafrán
- 1litrVoda pitná
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu s čočkou propláchneme na sítu a namočíme přes noc do studené vody, aby nabobtnaly.
- 2Jehněčí maso očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, celer očistíme a nakrájíme na středně velké špalíčky.
- 3V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli se šafránem a sušeným zázvorem. Přidáme maso, osmahneme ho a zalijeme vodou.
- 4Základ přivedeme k varu, přidáme do něj scezenou cizrnu a čočku, rajčata a skořici. Vše osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme dokud maso a cizrna nezměknou.
- 5Z polévky vyjmeme skořici a přidáme do ní celer a sekané bylinky. Dle chuti dosolíme a dopepříme, ještě chvíli povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.