Haše z vepřového a hovězího masa
115 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 100gramůHovězí maso přední
- 100gramůVepřová plec
- 20gramůOlej rostlinný
- 10gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 150mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusVejce slepičí
- 0,5kusRohlíky bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rohlík nakrájíme a zalijeme vodou. Cibuli drobně nakrájíme, česnek utřeme a vejce rozšleháme. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
- 2Obě masa uvaříme, necháme mírně vychladit, pokrájíme a umeleme. Vmícháme namočený rohlík, z něhož jsme vymačkali vodu, cibuli, česnek, vejce, osolíme a okořeníme. Zalijeme vychladlým vývarem z masa. Přilijeme tolik vývaru, aby nám vznikla hmota řidší, než na sekanou.
- 3Hmotu přendáme do připraveného pekáče, upravíme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Pečeme, dokud haše nezezlátne a nelepí se na špejli.
- 4Hned podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.