Havířovský řízek v bramboráku

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
74 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
271 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme a v míse je smícháme s 3 stroužky rozetřeného česneku, majoránkou, 1,5 lžičkou soli, 1 lžičkou černého pepře, mlékem, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.
  • 2
    Vepřovou krkovici (bez kosti) omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Maso osolíme (1,5 lžičky), opepříme čerstvě pomletým pepřem (1 lžička).
  • 3
    Ve větší pánvi si rozpálíme 0,5 dl oleje a řízky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5–7 minut z každé strany. Řízky odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.
  • 4
    Ve výpeku vysmažíme pokrájenou slaninu na škvarky, přidáme lečo, dochutíme 2 lžícemi sladkého kečupu, promícháme a prohřejeme.
  • 5
    Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na chvíli na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku, pak je odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.
  • 6
    V druhé míse si rozpálíme olej (0,5 dl) a na něm usmažíme bramboráky: těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme ho na střed pánve a stěrkou rozetřeme na placku. Smažíme z každé strany dozlatova přibližně asi 2 minuty.
  • 7
    Na talíře položíme bramboráky, na polovinu položíme řízek, přelijeme ho lečem, bramborák přeložíme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.