Havířovský řízek v bramboráku
65 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 300gramůBrambory
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžíceMajoránka
- 3lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůVepřová krkovička
- 50gramůSlanina vepřová
- 170gramůLečo sterilované
- 2lžíceKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
74 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
271 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme a v míse je smícháme s 3 stroužky rozetřeného česneku, majoránkou, 1,5 lžičkou soli, 1 lžičkou černého pepře, mlékem, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.
- 2Vepřovou krkovici (bez kosti) omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Maso osolíme (1,5 lžičky), opepříme čerstvě pomletým pepřem (1 lžička).
- 3Ve větší pánvi si rozpálíme 0,5 dl oleje a řízky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5–7 minut z každé strany. Řízky odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.
- 4Ve výpeku vysmažíme pokrájenou slaninu na škvarky, přidáme lečo, dochutíme 2 lžícemi sladkého kečupu, promícháme a prohřejeme.
- 5Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na chvíli na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku, pak je odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.
- 6V druhé míse si rozpálíme olej (0,5 dl) a na něm usmažíme bramboráky: těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme ho na střed pánve a stěrkou rozetřeme na placku. Smažíme z každé strany dozlatova přibližně asi 2 minuty.
- 7Na talíře položíme bramboráky, na polovinu položíme řízek, přelijeme ho lečem, bramborák přeložíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.