Havířská pivní pomazánka s tvarůžky
10 min.
Ingredience
- 80gramůTvarůžky olomoucké malé
- 130gramůTvaroh tučný
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 0,5lžíceKerblík
- 1lžícePažitka
- 3kusyŠalotka
- 2kusyFeferony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
72 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
623 mg
Cukr
879 mg
Postup přípravy
- 1Olomoucké tvarůžky pomeleme na masovém strojku, dáme je do mísy a vyšleháme je do lehkého krému s měkkým tvarohem, máslem, pivem, solí a sladkou a pálivou paprikou.
- 2Omyjeme kerblík s pažitkou a bylinky pokrájíme nadrobno.
- 3Oloupané šalotky nakrájíme na drobné kostičky.
- 4Omyté feferonky zbavíme semínek a drobně je posekáme.
- 5Kerblík s cibulí a feferonky zamícháme do vyšlehaného krému.
- 6Natřenou pomazánku posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.