Hejk s bylinkovým máslem
40 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo bylinkové
- 500gramůHejk
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5kusCitrony
- 600gramůBrambory
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Vápník
53 mg
Postup přípravy
- 1Ryby zbavíme páteře i ploutví, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
- 2Přendáme do trouby předehřáté na 170°C, necháme dopéci.
- 3Pečené ryby rozdělíme na talíře, navršíme na ně bylinkové máslo. Podáváme s bramborami, ozdobené sekanou petrželkou a plátky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.