Hermelín v těstíčku
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyBrambory
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicOlej rostlinný
- 1lžičkaPetržel - nať
- 120gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Hermelín podélně rozkrojíme na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle.
- 2Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko dobře promícháme.
- 3Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.
- 4Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 9. 2015
Hermelín v těstíčku
Pokud si chcete užít něco obyčejně neobyčejného, ukuchtěte si hermelín v těstíčku. Je to vážně báječná chuť, která vás dostane a budete ji chtít ochutnat znovu. K hermelínu jsem udělala domácí hranolky a báječně jsem si pochutnala.