Hermelín v těstíčku

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hermelín podélně rozkrojíme na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle.
  • 2
    Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko dobře promícháme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.
  • 4
    Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 9. 2015
Hermelín v těstíčku
Pokud si chcete užít něco obyčejně neobyčejného, ukuchtěte si hermelín v těstíčku. Je to vážně báječná chuť, která vás dostane a budete ji chtít ochutnat znovu. K hermelínu jsem udělala domácí hranolky a báječně jsem si pochutnala.