Hladká Ančka
60 min.
Ingredience
- 40gramůHouby sušené
- 1gramBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 1špetkaKmín drcený
- 300gramůBrambory
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12mililitrůOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
795 mg
Postup přípravy
- 1Houby přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut louhovat. Poté je vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Do polévky přidáme koření, sůl a pepř. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostičky a přidáme do hrnce s polévkou. Uvedeme k varu a necháme vařit 15 minut.
- 2Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přilijeme rozšlehaná vejce a osmažíme je. Smetanu smícháme s moukou a vzniklou směs nalijeme do polévky, z které jsme vyndali bobkový list a koření.
- 3Dobře promícháme a necháme povařit 5 minut. Do polévky vmícháme usmažená vejce.
- 4Odstavíme z plotny a opatrně vmícháme ocet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.