Hladká Ančka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
795 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut louhovat. Poté je vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Do polévky přidáme koření, sůl a pepř. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostičky a přidáme do hrnce s polévkou. Uvedeme k varu a necháme vařit 15 minut.
  • 2
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přilijeme rozšlehaná vejce a osmažíme je. Smetanu smícháme s moukou a vzniklou směs nalijeme do polévky, z které jsme vyndali bobkový list a koření.
  • 3
    Dobře promícháme a necháme povařit 5 minut. Do polévky vmícháme usmažená vejce.
  • 4
    Odstavíme z plotny a opatrně vmícháme ocet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.