Hlávkový salát s hořčicovým přelivem
25 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 5lžicOlej salátový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
991 mg
Cukr
318 mg
Postup přípravy
- 1Natvrdo uvařené žloutky rozetřeme v misce a postupně k nim přidáváme hořčici, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše třeme na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme jemně nakrájenou pažitku.
- 2Hlávkový salát rozkrojíme na čtvrtky, dobře omyjeme a osušíme. Upravíme jej na talířky, pokapeme připraveným přelivem a posypeme drobně nakrájenými bílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.