Hlávkový salát s hořčicovým přelivem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
991 mg
Cukr
318 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Natvrdo uvařené žloutky rozetřeme v misce a postupně k nim přidáváme hořčici, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše třeme na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme jemně nakrájenou pažitku.
  • 2
    Hlávkový salát rozkrojíme na čtvrtky, dobře omyjeme a osušíme. Upravíme jej na talířky, pokapeme připraveným přelivem a posypeme drobně nakrájenými bílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.