Hlávkový salát s kozím sýrem
25 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 500gramůSýr kozí
- 3kusyTymián čerstvý
- 4kusyŠalvěj čerstvá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 8lžicOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát omyjeme a listy natrháme na kousky.
- 2Sýr nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Urovnáme je na plech, vymaštěný olivovým olejem. Omyté bylinky nasekáme a posypeme jimi sýr. Osolíme, opepříme a pokapeme lžící oleje. Zapékáme pod grilem asi 5 minut.
- 3Ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a hořčicí a zašleháme zbylý olej. Připravený hlávkový salát promícháme se zálivkou a poklademe kozím sýrem.
- 4Podáváme s bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.