Hlávkový salát s vaječnou zálivkou
32 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusSalát hlávkový
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePažitka
- 1kusMeduňka
- 1kusMajoránka
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), zchladíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 2Hlávkový salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Rozdělíme na talíře a obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Na každou porci nasypeme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli.
- 3V misce metlou rozšleháme olivový olej, ocet a citronovou šťávu. Přidáme nakrájená vejce a nasekané čerstvé bylinky. Zálivku osolíme, opepříme, osladíme a nakapeme na porce salátu.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.