Hlívová polévka s bramborami

50 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
783 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme olej a na něm za stálého míchání dozlatova opečeme oloupanou a na silnější plátky nakrájenou cibuli, pečeme asi 5 minut. Potom přidáme oloupaný na kolečka nakrájený česnek, zamícháme a hned přimícháme na malé kousky nakrájené maso, které opečeme jen 2 minuty, přisypeme nakrájené hlívy, oškrábané a na kostky nakrájené brambory, promícháme, posypeme mletou paprikou, přidáme nasekanou chilli papričku, mletý zázvor, zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut.
  • 2
    5 minut před dovařením polévku dochutíme solí, pepřem, pokapeme podle vlastní chutě citrónovou šťávou z 1 ks citrónu, poklici přiklopíme, necháme polévku 5 minut odpočinout a porcujeme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.