Hnědá omáčka základní
295 min.
Ingredience
- 500gramůKosti hovězí morkové
- 500gramůKosti hovězí řídké
- 70gramůMrkev kořen
- 6gramůNové koření celé
- 10gramůPepř černý celý
- 70gramůPetržel kořen
- 2000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 3gramyBobkový list
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůSůl
- 250mililitrůVíno červené
- 70gramůCeler bulvový
- 200gramůCibule
- 500mililitrůKosti vepřové
- 2stroužkyČesnek
- 80mililitrůProtlak rajčatový
- 100gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
852 mg
Cukr
604 mg
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat hovězí kosti, morkové kosti, a kost z uzeného kolena. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme nahrubo, cibule pouze oloupeme a necháme vcelku.
- 2Do hrnce vložíme nasekané kosti, přilijeme olej, přisypeme zeleninu, celý česnek, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a smažíme nejméně 7 minut. Zasypeme moukou a smažíme, dokud nebude mouka hnědá. Zalijeme vývarem, přilijeme červené víno, rajčatový protlak a zvolna vaříme 3 hodiny. Omáčku scedíme a znovu povaříme 1 hodinu. Sebereme přebytečný tuk, znovu přecedíme a omáčku máme připravenou k dalšímu použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.