Holoubata na hříbkách

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Holoubata omyjeme, vykucháme. Odřízneme volata, uschováme játra a srdce.
  • 2
    Polovinu cibule osmahneme na 30 g másla a 12 ml oleje.
  • 3
    Přidáme vnitřnosti a volata, podlijeme vínem a dusíme 10 minut.
  • 4
    Osmažené maso pokrájíme, smícháme s chlebovou střídkou namočenou v mléce, nastrouhaným sýrem, vejcem, prejtem a sekanou petrželí.
  • 5
    Osolíme a opepříme.
  • 6
    Nádivkou naplníme holoubata a sešijeme nití, aby nádivka nevytekla.
  • 7
    Rozpálíme zbytek másla a oleje, osmahneme na něm zbylou cibuli a přidáme plněná holoubata.
  • 8
    Podlijeme vývarem, který necháme postupně odpařit. Přisypeme pokrájené houby a šalvěj, osolíme a opepříme a přiklopené dusíme 30 minut.
  • 9
    Servírujeme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.