Holoubata na hříbkách
80 min.
Ingredience
- 50gramůChléb konzumní
- 50mililitrůMléko polotučné
- 2kusyHoloubata
- 120gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 6gramůPetržel - nať
- 30gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 75gramůPrejt
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůHříbky čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Holoubata omyjeme, vykucháme. Odřízneme volata, uschováme játra a srdce.
- 2Polovinu cibule osmahneme na 30 g másla a 12 ml oleje.
- 3Přidáme vnitřnosti a volata, podlijeme vínem a dusíme 10 minut.
- 4Osmažené maso pokrájíme, smícháme s chlebovou střídkou namočenou v mléce, nastrouhaným sýrem, vejcem, prejtem a sekanou petrželí.
- 5Osolíme a opepříme.
- 6Nádivkou naplníme holoubata a sešijeme nití, aby nádivka nevytekla.
- 7Rozpálíme zbytek másla a oleje, osmahneme na něm zbylou cibuli a přidáme plněná holoubata.
- 8Podlijeme vývarem, který necháme postupně odpařit. Přisypeme pokrájené houby a šalvěj, osolíme a opepříme a přiklopené dusíme 30 minut.
- 9Servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.