Holoubata pečená s nádivkou
75 min.
Ingredience
- Nádivka
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaCitronová kůra
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1šálekStrouhanka
- 1lžíceMandle
- 1kusSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyHoloubata
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Příprava nádivky :
- 2Žloutky utřeme s máslem, osolíme, okořeníme, přidáme navlhčenou strouhanou housku v mléce, jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na závěr přimícháme mandle nebo trochu vláčné strouhané žemle.
- 3Holoubata vykucháme, osolíme, volátka spolu s břišní dutinou naplníme volně nádivkou.
- 4Holoubata pečeme na másle zhruba hodinu za častého polévání vypečenou šťávou.
- 5Upečená holoubata rozkrojíme podélně na poloviny a podáváme s bramborami nebo kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.