Holoubata pečená s nádivkou

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava nádivky :
  • 2
    Žloutky utřeme s máslem, osolíme, okořeníme, přidáme navlhčenou strouhanou housku v mléce, jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na závěr přimícháme mandle nebo trochu vláčné strouhané žemle.
  • 3
    Holoubata vykucháme, osolíme, volátka spolu s břišní dutinou naplníme volně nádivkou.
  • 4
    Holoubata pečeme na másle zhruba hodinu za častého polévání vypečenou šťávou.
  • 5
    Upečená holoubata rozkrojíme podélně na poloviny a podáváme s bramborami nebo kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.