Holoubata s jablečnou omáčkou
95 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 600gramůHoloubata
- 1lžíceCitronová kůra
- 2lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 1decilitrVíno bílé
- 2decilitryVývar drůbeží
- 4kusyJablka
- 5lžicVoda pitná
- 2lžíceCukr krupice
- 250gramůPrejt
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Holoubata zbavíme kůže, opláchneme pod vodou, osušíme, nasolíme a opepříme. Do misky vložíme prejt, přidáme citronovou kůru, nasekaný česnek, petržel, promícháme. Tuto nádivku nacpeme do holoubat.
- 2Rozpálíme v kastrolu olej a osmažíme holoubata ze všech stran do zlatova. Zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, nezakryté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 60 minut.
- 3Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nasypeme je do kastrůlku s trochou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme 15 minut. Poté je osladíme a rozmačkáme.
- 4Upečená holoubata ozdobíme tymiánem a citronovou kůrou. Podáváme s horkou jablečnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.