Holoubata zapečená se sýrem
55 min.

Ingredience
- 1000gramůHoloubata
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 400gramůBrambory
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 3gramyBazalka
- 5gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůBešamel
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
42 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Holoubata rozčtvrtíme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony a brambory na plátky, bazalku a petrželku posekáme.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky holoubat a osmažíme. Maso vyndáme a vložíme do pekáčku, v pánvi na másle orestujeme cibuli, plátky žampionů a přilijeme i s máslem k masu do pekáčku. Obložíme plátky brambor, zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem, bazalkou, petrželkou, pokapeme máslem a dáme zapéct. Zapékáme asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.