Holubí bujon se zeleninovým tofu

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1037 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninové tofu pokrájíme na kostičky. Rozmarýn omyjeme, osušíme a prsty rozdělíme na menší kousky. Jednu malou chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci si rozehřejeme olej a rozmarýn s chilli papričkou krátce orestujeme, přilijeme 1 litr holubího bujonu a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a pomalu vaříme 6-8 minut, přidáme tofu sýr, vaříme ještě dalších 8 minut a podáváme.
  • 3
    Bujon z holoubat [30620]:
  • 4
    Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.
  • 5
    V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.
  • 6
    Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.
  • 7
    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.
  • 8
    Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.
  • 9
    Vývar necháme vychladit (nejlépe několik hodin v chladničce), pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.