Holubi dušení na žampionech s mrkví
65 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůPetržel - nať
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar slepičí
- 25mililitrůBrandy
- 150gramůMrkev kořen
- 100mililitrůVíno bílé
- 700gramůHolub
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, kuřecí játra krájíme na menší kousky.
- 2Vykuchané a očištěné holuby osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran v hrnci na oleji. Přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme vínem, vydusíme na polovinu, přilijeme vývar a dusíme ještě půl hodiny. V pánvi na másle podusíme mrkev, žampiony, játra, přendáme k holubům, zakápneme brandy a dusíme do měkka.
- 3Holuby naporcujeme, upravíme na talíře, přelijeme šťávou, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.