Holubi dušení na žampionech s mrkví

65 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, kuřecí játra krájíme na menší kousky.
  • 2
    Vykuchané a očištěné holuby osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran v hrnci na oleji. Přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme vínem, vydusíme na polovinu, přilijeme vývar a dusíme ještě půl hodiny. V pánvi na másle podusíme mrkev, žampiony, játra, přendáme k holubům, zakápneme brandy a dusíme do měkka.
  • 3
    Holuby naporcujeme, upravíme na talíře, přelijeme šťávou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.