Holubí polévka s kuřecím masem a jogurtem

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1165 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
6 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme jarní cibulku, pastinák a rajčata. Cibulku s pastinákem pokrájíme na tenká kolečka. Rajčata zbavená semínek pokrájíme na osminky.
  • 2
    Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na nudličky. Petrželku kudrnku omyjeme, necháme odkapat a otrháme lístky, které odložíme na ozdobu.
  • 3
    V 1 litru holubího bujonu povaříme při mírné teplotě zeleninu s masem přibližně 10 minut. Přilijeme 1 dl portského bílého vína, dochutíme solí, mletou paprikou a bílým mletým pepřem, vaříme 2 minuty. Nakonec opatrně přimícháme vyšlehaný bílý jogurt.
  • 4
    Polévku podáváme ozdobenou lístky petrželky kudrnky.
  • 5
    Bujon z holoubat [30620]:
  • 6
    Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.
  • 7
    V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.
  • 8
    Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.
  • 9
    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.
  • 10
    Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.
  • 11
    Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.