Holubi s játrovou nádivkou
65 min.
Ingredience
- 800gramůHolub
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar slepičí
- 20gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůStrouhanka
- 40mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůPetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra nakrájíme na malé kostičky, žampiony na plátky, petrželku posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony, játra a osmahneme. Přendáme do misky, přisypeme strouhanku, petrželku, sůl, pepř, přidáme vejce, mléko a vypracujeme nádivku. Naplníme břišní dutiny holubů, uzavřeme párátky, holuby vložíme do hrnce, podlijeme vínem, vývarem, přidáme rajčatový protlak a zvolna dusíme doměkka.
- 3Holuby s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.