Holubky
85 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyZelí hlávkové bílé
- 4litryVoda pitná
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 500gramůHovězí maso mleté
- 100gramůHusí sádlo
- 150gramůRýže loupaná
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 100gramůKečup ostrý
- 10gramůBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 200gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přisypeme rýži, za stálého míchání osmahneme, přidácháme mleté maso, sůl, pepř, mletou papriku, kečup, podusíme do hnědé barvy, odstavíme a necháme směs vychladnout.
- 2Do velkého hrnce nalijeme vodu, ocet, zelí zbavíme poškozených listů, vyřízneme košťál a celou hlávku vložíme do vody, vaříme přibližně 15 minut, když dostanou listy žlutou barvu, můžeme zelí vyjmout z vody. Necháme vychladnout, potom rozdělíme listy, žebra naklepeme paličkou, nebo uřízneme. Košťály a hrubé listy naskládáme na dno hrnce, aby se jídlo nepřipálilo. Každý list naplníme připravenou směsí, zavineme, skládáme vedle sebe do hrnce. Když máme naplněný hrnec a došla nám směs i listy, okraje hrnce obložíme bobkovým listem, polijeme kečupem, vše zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut.
- 3Uvařené holubky necháme pod poklici odpočinout, potom je opatrně lžící vyndáváme, aranžujeme na mělké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.