Hopping John
170 min.
Ingredience
- 175gramůFazole černé
- 125gramůAnglická slanina
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme fazole do vody a necháme je nabobtnat. Druhý den je opláchneme a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, papriku nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nasekáme.
- 2Fazole se slaninou, papriku a cibuli dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Podle potřeby přidáváme vodu.
- 3Rýži uvaříme v dalším hrnci podle návodu na obalu. Potom rýži, olej, koření a sůl přidáme k fazolím, promícháme a vaříme na mírném ohni, odkud nenasají zbytek tekutiny. Pokrm podáváme v miskách ozdobený petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.