Hopping John s fazolemi
100 min.
Ingredience
- 200gramůFazole červené sterilované
- 130gramůŠunka uzená
- 1kusPaprika žlutá
- 4kusyCibulka jarní
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžičkaOlej olivový
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole vyndáme z konzervy a scedíme. Uzenou šunku nakrájíme na kostičky, papriku omyjeme, zbavíme semen a rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka.
- 2Do hrnce vložíme šunku, fazole, papriku, cibulku, přelijeme vodou, 60 minut vaříme. Podle potřeby doléváme vodu. Po uvaření scedíme.
- 3Do dalšího kastrolu nalijeme vodu, osolíme a podle návodu na obalu v ní uvaříme rýži. Po uvaření rýži scedíme, vložíme do velké mísy, přidáme špetku kari, osolíme, zakápneme olejem, promícháme s fazolemi a šunkou.
- 4Ihned servírujeme a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.