Horácká česnečka s hříbky
75 min.
Ingredience
- 80gramůKroupy ječné
- 1,5litryVoda pitná
- 1,5lžíceSůl
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2,5lžíceMajoránka
- 70gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kroupy dobře promyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je vaříme přibližně 45 minut. Do vody ještě ke kroupám přidáme sůl, majoránku, celou oloupanou cibuli a očištěnou, omytou mrkev.
- 2Druhou oloupanou menší cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a prolisujeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3V pánvi si rozpustíme slaninu a pak ji dozlatova vysmažíme. Slaninové škvarky vyjmeme, dáme je do misky a na omastku ze slaniny zpěníme dorůžova cibuli. Vyjmeme uvařenou mrkev i cibuli.
- 4Do polévky s téměř uvařenými kroupami přimícháme usmaženou cibuli, polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí a pepřem.
- 5Před podáváním přimícháme petrželku a škvarky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.