Horalské kyselo s tvarohem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme, omyjeme a na kostky nakrájíme brambory. Dáme je do hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme sůl, kmín a vaříme je 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V pánvi na másle ji osmažíme dozlatova. Jakmile jsou brambory měkké, scedíme je přidáme k nim cibuli s máslem a rozšťoucháme je. Hrnec zakryjeme a brambory uchováme teplé.
  • 2
    Do druhého hrnce dáme vařit 5 dl vody s kmínem. Do misky nalijeme podmáslí, přidáme hladkou mouku a rozkvedláme ji dohladka. Za stálého míchání přilijeme vzniklou směs do vody, přidáme sůl a vaříme jen 2-3 minuty. Stále polévku mícháme. Dochutíme ji pepřem a odstavíme z plotny. Přimícháme tvaroh, podle chuti dosolíme. Na talíře rozdělíme šťouchané brambory s cibulkou, přelijeme je polévkou, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.