Horalské kyselo s tvarohem
55 min.
Ingredience
- Polévka
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín celý
- 2,5decilitryMléko - podmáslí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůTvaroh konzumní
- 4lžíceSmetana zakysaná 15%
- Šťouchané brambory
- 400gramůBrambory
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 150gramůCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme, omyjeme a na kostky nakrájíme brambory. Dáme je do hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme sůl, kmín a vaříme je 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V pánvi na másle ji osmažíme dozlatova. Jakmile jsou brambory měkké, scedíme je přidáme k nim cibuli s máslem a rozšťoucháme je. Hrnec zakryjeme a brambory uchováme teplé.
- 2Do druhého hrnce dáme vařit 5 dl vody s kmínem. Do misky nalijeme podmáslí, přidáme hladkou mouku a rozkvedláme ji dohladka. Za stálého míchání přilijeme vzniklou směs do vody, přidáme sůl a vaříme jen 2-3 minuty. Stále polévku mícháme. Dochutíme ji pepřem a odstavíme z plotny. Přimícháme tvaroh, podle chuti dosolíme. Na talíře rozdělíme šťouchané brambory s cibulkou, přelijeme je polévkou, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.